Kajakk langs Helgelandskysten

Kajakk langs Helgelandskysten

Området langs Helgelandskysten går for å være noe av det flotteste padle områdene i verden!
En typisk tur ser slik ut:
Padle fra Beverlys Hill til Horn og tar ferja til  Vega. Fra ferjeleiet på Vega legger vi ut kajakkene direkte og padler gjennom trange sund, øyer og havstrømmer i Vegaskjærgården til Guristraumen ved Hongset. Avhengig av vær og vind er dette en 3-5 timers padletur. Guristraumen er en «elv» mellom sjøen og en innsjø hvor flo/fjære er det som lager elva! Flott plass og sette opp telt og slå leir for ei natt, eller to.
Dag 2 padler vi nordover mellom holmer og skjær samt krysser noen korte åpne strekk på veien via Skogsholmen, Skålvær mot Brasøy. Her kan man justere turen til det tempo og distanse som passer og det er masse øyer man kan campe til neste dag. Et eldorado av holmer og skjær – ha med nok ferskvann for her er det ikke tilgjengelig! Neste dag kan man bruke hele dagen på å padre mellom øyene i Husværøyan og Brasøy. Finner oss en fin camp for natta og ser på fugleliv og dyreliv i området. Her er det masse havørn, sauer, fisk osv.
Neste dag padler vi videre nordover gjennom Hærøy, alternativt Øksningan og opp mot Dønna. Her stopper vi på en camp rett under Dønnamannen og på kvelden kan man klatre på toppen og se den spektakulære utsikten av den Helgelandske skjærgården.
Hele tida mens vi padler ser vi de Syv Søstre og Lovund og på klare dager helt ut til Træna.
Vi snur ofte på Dønna og padler tilbake til Vega, alternativt kan man padle inn til Tjøtta og ta ferja til Horn. Man kan også ta hurtigbåten tilbake til Vega fra flere av plassene vi padler gjennom.

2013-06-13_00013
20130613_172523
20130810_123717
2013-06-13_00018
2013-06-14_00031

Forrige
Neste